Laddar...

Logga in

Glömde du ditt lösenord?

Logga in

Glömde du ditt lösenord?

Varumärken och kategorier  

Betalningssätt

 

 

Maksuturva-tjänsten

Suomen Maksuturva Oy (FO-nr 2121703-0) förmedlar i samarbete med bankerna och kreditinstituten betalningar inom e-handlen. Betaltjänsten kräver varken extra avgifter eller registrering från användarens sida. Handlaren får omedelbart information om att din betalning har kommit in och du får en bekräftelse från Maksuturva i din e-post. Meddelandet innehåller en länk till webbsidan Köparens tjänster, där du när du så önskar dygnet runt kan sköta bl.a. returneringar av produkter, göra en reklamation och ge respons med hjälp av nöjdhetsgarantin som handlaren erbjuder.

Finansinspektionen (FI) övervakar Suomen Maksuturva Oy:s verksamhet. All dataöverföring och penningtrafik är SSL-skyddad, vilket betyder att ingen utomstående kan se dina uppgifter. Din betalning förvaras på Suomen Maksuturva Oy:s kundmedelskonton och överförs till säljaren först efter att du har mottagit beställningen och haft en möjlighet att kontrollera den. Tidsfristerna för kontrollen meddelas för varje beställning i e-posten. Avgift 0€.

Läs mera om användningen av Maksuturva-tjänsten »

Nätbankernas nätbetalningsknappar:
Det finns nätbetalningsknappar som du kan använda till alla finländska banker.

Kortbetalningar med Visa, Visa Electron, MasterCard och Business Eurocard:
När du betalar med kort blir det en affär mellan kunden och Maksuturva Oy. E-butiken ansvarar endast för marknadsföringen och leveransen av produkter och tjänster samt behandlar eventuella reklamationer. Suomen Maksuturva Oy är betalningens mottagare, som också behandlar reklamationer som gäller betalningarna.

 

Faktura och delbetalning ger dig mer tid för att betala de inköp du gjort i nätbutiken. Med hjälp av dessa betalningssätt kan du vänta med att betala tills dess att du fått den vara du beställt. Du kan betala ditt köp på en gång med en faktura eller välja engångskredit, där du väljer den betalningstid och de månatliga rater som passar dig bäst.

Betalningstid med faktura

Med faktura får du 14 dagars räntefri betalningstid för inköp du gjort i nätbutiken, så du kan granska ditt inköp och vid behov returnera ditt inköp före betalning. Betalningssättet är avsett för inköp vars sammanlagda summa är 20-2000 euro. Summan kan vara större om detta avtalats mellan nätbutiken och Collector Bank. Uppdatera summan vid behov.

För att kunna betala med faktura behöver du ett positivt kreditbeslut, ansökan om ett sådant beslut sker enkelt i samband med köptransaktionen. Du kan göra en ansökan om du är minst 20 år gammal, har en finländsk personbeteckning och stadigvarande officiell hemadress i Finland. Även dina kreditupplysningar kontrolleras.

När du har fått ett positivt kreditbeslut och bestyrkt köpet, får du en faktura till din e-postadress eller hemadress. Om du vill betala inköpet enligt en betalningstid som passar dig bättre kan du ingå ett delbetalningsavtal på adressen bill.collectorpayments.fi. Därefter betalar du endast den första månadsraten enligt delbetalningsavtalet med den faktura som du fått. Med fakturan får du mer information om delbetalningen.

Delbetalning jämnar ut ekonomin

Delbetalning är ett behändigt sätt att fördela inköpens inverkan på din ekonomi över flera månader. Då väljer du i samband med köpet bland alternativen den månadssumma som passar dig bäst, och gör ett avtal om delbetalning. Delbetalning är avsett för inköp vars sammanlagda summa är 30-2000 euro

Vid delbetalning är det frågan om en engångskredit, vilket innebär att du med dess hjälp får mera betalningstid för en köptransaktion men inte förbinder dig till ett varaktigt kreditavtal. Krediten betalas inom avtalad tid genom månatlig betalning av den avtalade summan. Ta noggrant del av kreditvillkoren innan du godkänner avtalet.

Delbetalning förutsätter ett positivt kreditbeslut, ansökan om ett sådant beslut sker i samband med köptransaktionen. Du kan göra en ansökan om du är minst 20 år gammal, har en finländsk personbeteckning och stadigvarande officiell hemadress i Finland. Även dina kreditupplysningar kontrolleras.

När du har bestyrkt köptransaktionen får du varje månad en faktura till din e-postadress eller hemadress, tills fakturan är betald. På adressen bill.collectorpayments.fi.  kan du granska din betalningsplan och vid behov skjuta fram förfallodagarna för dina betalningar. Månadsavgiften för varje rat är 3,95 € och räntan är 22 %. Den verkliga årliga räntan för en kredit på 1 000 € med en typisk 12 mån. betalningstid och med beaktande av månadsavgifterna är 35,92 %. Exempelinköpets totalbelopp med kredit med 12 månaders betalningstid är alltså 1158,04 €.

Kundbetjäning gällande faktura och delbetalning

Faktura och engångskredit beviljas av Collector Payments Finland Oy. Collector Banks kundservice hjälper dig i frågor som rör faktura, engångskredit och betalning av inköp.

Webbtjänst: bill.collectorpayments.fi.

Telefontjänst: 02 2700 550 vardagar 9–17 (pris: normal lokal- eller fjärrsamtalsavgift).

Hantering av returer och annulleringar

När du returnerar dina inköp enligt försäljarens anvisningar, förmedlas returuppgifterna automatiskt till Collector Bank och du behöver inte göra någonting. Om du returnerar en del av inköpet kan du dra av den returnerade produktens summa från slutsumman på den faktura du fått. Om du använder delbetalning dras den summa som motsvarar den returnerade produktens summa automatiskt av från delbetalningsavtalets sista betalningsrater. På detta sätt betalar du av krediten snabbare än avtalat.

Om du redan hunnit betala fakturan men ska returnera produkten, sänd dina person- och kontoförbindelseuppgifter per epost till rahanpalautus@collectorpayments.com, med rubriken Collector Payments Finland Oy/suorituksen palautus.

Personuppgifter och kreditbeslut

I kassan ombeds du att lämna personuppgifter för det kreditbeslut som behövs för faktura och delbetalning. Uppgifterna förmedlas över en datasäker SLL-/TLS-krypterad förbindelse. Kreditgivaren Collector Payments Finland Oy kontrollerar i befolkningsdatasystemet att dina person- och adressuppgifter stämmer och i kreditupplysningsregistret om du har betalningsanmärkningar. Din eventuella historik som kund hos Collector Bank inverkar också på det kreditbeslut du får. Vid ett negativt kreditbeslut kan du fråga Collectors kundservice om utförligare information om beslutsgrunderna. Din personbeteckning och uppgifter om kreditbeslutet sparas inte i försäljarens kunddataregister.

När du använder betalningssättet kan din identitet verifieras med dina bankkoder genom identifikationstjänsten Tupas. I verifieringstjänsten kan du använda Andelsbankens, Nordeas, DanskeBankens, Handelsbankens samt Aktias, Sparbankens, Oma Säästöpankkis och POP Bankens, S-Bankens och Ålandsbankens nätbankskoder. Det går också att sköta ärenden med mobilcertifikat.

Uppgifter om datasskydd

Vi behandlar och sparar dina personuppgifter vid vår behandling av er kreditansökan, vid vårt kreditbeslut, vid skötandet av våra kundrelationer och vid vår kundbetjäning. Uppgifternas registeransvariga är Collector Payments Finland Oy. Vi behöver dina personuppgifter för att kunna behandla din ansökan. Ifall du inte uppger de begärda uppgifterna hindrar det vår behandling av er ansökan.

För att garantera en jämlik, smidig och tillförlitlig behandling av en kreditansökan baserar sig vårt kreditbeslut på en automatisk behandling och bedömning av dina personuppgifter. Du har rätt till att bestrida ett kreditbeslut som är gjort automatiskt. Du kan be om att din ansökan behandlas på nytt manuellt.

Tilläggsuppgifter om hur du kan kontrollera dina egna uppgifter och om dina rättigheter, om vår behandling av personuppgifter och den automatiska beslutsprocessen hittar du på adressen collector.fi/tietoa-collectorista/tietosuojasta/

Kreditvillkor

Fakturan och engångskrediten beviljas av Collector Payments Finland Oy, PB 79, 00101 Helsinki. Efter ett positivt kreditbeslut överlåts fakturan eller krediten till Collector Payments AB. Ytterligare information och svar på vanliga frågor m.m. hittar du på adressen bill.collectorpayments.fi.

Du kan ta del av de allmänna kreditvillkoren för faktura och delbetalning och spara dem via nedanstående länk: Allmänna kreditvillkor
Se även: standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

 

Betaltjänstleverantörens kontaktuppgifter:
Maksuturva Group Ab
FO-nummer: 2121703-0
Mechelingatan 1A
00180 HELSINGFORS
Tel. (09) 42 41 7040

E-mail: kundtjanst@maksuturva.fi
www.maksuturva.fi/se

 

PayPal

Om du beställer varor från andla länder än Finland kan det ske att dina kredit kort inte fungerar. Då är det möjligt att använda PayPal. Detta är också ett bra alternativ om du har ett kort från ett land utanför EU (tex. Ryssland).

 >Läs mer om Paypal